Voor 12:00 besteld = Vandaag verzonden

Gratis verzending boven €50,00 naar België

Grote voorraad

Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts en Mike de Decker: Belgische darters in 2023

Nadat Darts over heel de wereld toenam aan populariteit, zijn ook wij Belgen hierin meegegaan. Mede door het succes van Dimitri Van den Bergh in de jongste jaren.

Dimitri Van den Bergh, “The DreamMaker” is voor velen een gevestigde waarde in de dartswereld. Daarbovenop hebben we nog 2 ijzersterke darters rondlopen die al zeker zijn van hun PDC Tour Card. Dan hebben we het uiteraard over Kim Huybrechts en Mike de Decker, deze laatste is met z’n 27 jaar de jongste van de 3.

De andere 4 Belgen die we dit jaar nog in actie zien komen en die dus ook een PDC Tour Card hebben bemachtigd zijn: Mario Vandenbogaerde, Robbie Knops, Brian Raman en Ronny Huybrechts. Die laatste is de broer van Kim Huybrechts.

Wat is een PDC Tour Card?

De Professional Darts Corporation of beter bekend als PDC deelt ieder jaar een PDC Tour Card uit aan 128 spelers. Deze spelers kunnen meedoen aan alle Pro Tour toernooien, Uk Open en Player Championship Darts die in dat jaar plaatsvinden. Met deze kaart mogen de spelers ook meedoen aan kwalificatietoernooien zoals Euro Tour events, Grand Slam of Darts qualifiers, World Series of Darts en WK Darts qualifiers.

Palmares van de Belgische darters

Dimitri Van den Bergh

“The DreamMaker” beleefde al succes vroeg in zijn carrière. Zo won hij als 19-jarige de Teenage Open, die in Groot-Brittannië wordt gespeeld. Vervolgens wist hij 2 maanden later opnieuw een overwinning naar zijn hand te zetten. “Dancing Dimi” mocht in 2013 de 16e editie van de PDC Challenge Tour op zijn naam zetten.

Nadien zagen we Dimitri meer en meer in het spel voorkomen. Het was echter wachten tot in 2018 vooraleer hij zijn grote doorbraak kende. Op het PDC WK darts van dat jaar kon hij zich doorstoten tot de kwartfinales. Hier bleek Rob Cross, uiteindelijke winnaar, nog een maat te groot.

In 2020 zette Dimitri Van den Bergh bij zijn debuut, het World Matchplay toernooi op zijn palmares.

De periode hierna kon Dimitri nog 2 player championships, de Nordic Darts Masters en de Dutch Darts Masters naar zijn hand zetten.

Bekijk ons aanbod hier van “The DreamMaker”.

Kim Huybrechts

Kim Huybrechts of beter bekend als “The Hurricane” geniet momenteel van de 31 ste positie op de wereldranglijst. Zijn ranking kon hij onlangs nog versterken door Player Championship 3 binnen te rijven. Dit was zijn eerste PDC-titel in de afgelopen 8 jaar.

Kim Huybrechts kon voordien in 2013 een Player Championship en de Dutch Darts Masters binnenhalen. 2 jaar daarna mocht hij zich opnieuw gelukkig prijzen met de European Darts Grand Prix titel.

Bekijk ons aanbod hier van “The Hurricane”.

Mike de Decker

De jongste van de 3 grote Belgen is uiteraard Mike de Decker , of ook wel “The Real Deal” genoemd. Met zijn 36ste plaats op de wereldranglijst is hij momenteel de 3e beste Belg van het moment.

Echt uitpakken deed de “The Real Deal” echter nog niet. Buiten een overwinning in de Belgium National Championships in 2014 is hij nog op zoek naar een grote overwinning in een PDC toernooi.

Dit jaar kwam hij dan wel al dichtbij in Players Championship 11. Toen moest hij het in de finale afleggen van Rob Cross.

Bekijk ons aanbod hier van “The Real Deal”.

Resterend programma in 2023

Dimitri Van den Bergh zijn ultieme doel zal uiteraard het WK zijn dat vanaf 15 december plaatsvindt. Momenteel staat “Dancing Dimi” met zijn 14e plaats op een gunstige positie. De top 16 van de PDC Order of Merit worden reekshoofd. Dit betekent dat de toppers elkaar pas op een later moment in het toernooi zullen tegenkomen.

Verder mag ook Kim Huybrechts nog geloven in een plaats op het alles overstijgende WK. Met zijn 31ste plaats in de PDC Order of Merit mag hij nog op de valreep mee door zijn top 32 positie in de wereldranglijst.

De laatste Belg die wellicht in aanmerking zal komen voor het WK 2024 is Mike de Decker. “The Real Deal” staat momenteel met zijn 36ste plaats net buiten de top 32 van de PDC Order of Merit. Maar ook de beste 32 ProTour spelers van 2023 mogen mee. Mike staat hier op de 28ste plaats, de best geplaatste Belg in dit klassement.

Belgen en hun voorbereiding op het WK

Voor Dimitri Van den Bergh is de top 16 positie behouden in de PDC Order of Merit een absolute must, wilt hij kans maken op een goed resultaat op het WK. Voor Kim Huybrechts en Mike de Decker zijn het belangrijke laatste weken richting dat WK. Voorlopig zijn ze zeker van hun kwalificatie, maar met de laatste opkomende toernooien kan dit nog veranderen.

De 3 Belgen zullen van Players Championships 29 en 30 gebruik moeten maken om nog prijzengeld te sprokkelen en zo hun posities vast te houden. Deze 2 speeldagen worden georganiseerd op 1 en 2 november.

Belgisch aanbod van Pro Darts

Met het einde in zicht en iedereen zijn ogen gericht op het WK, kijken wij uit naar hoe de Belgen het daar zullen doen. Als dartliefhebbers proberen wij natuurlijk zelf ook het hoogste niveau te halen. Gelukkig kan dat bij Pro Darts met het volledige Belgische aanbod op onze Team Belgium pagina.

Bekijk ons Team Belgium aanbod hier!

Kim Huybrechts, Mike de Decker en Dimitri Van den Bergh.
Gratis verzending boven €50 naar België

Anders €5,95 verzendkost

14 dagen retourrecht

Retourneer je bestelling binnen 2 weken

Grote voorraad

Magazijn van 250 m²

100% veilig betalen

Bancontact /PayPal / MasterCard / Visa / iDEAL