Voor 12:00 besteld = Vandaag verzonden

Gratis verzending boven €50,00 naar België

Grote voorraad

Een dartbord ophangen, doe je zo!

In een sport waarbij het op de millimeter aankomt, spreekt het voor zich dat precisie heel belangrijk is. Of je nu thuis speelt of op café, je dartbord kan maar best correct ophangen. We leggen je hieronder uit hoe je dat doet.

De officiële hoogte en afstand van een dartbord

Over de afstanden en hoogtes van een dartbord kunnen we kort en bondig zijn:

  • Het middelpunt van de bullseye moet 1,73 meter van de grond.
  • De afstand van het bord tot de werplijn is 2,37 meter.

Waar moet je (geen) rekening mee houden bij het ophangen van je dartbord?

Maak je gebruik van een dartmat dan is het niet nodig om de hoogte te meten vanaf de mat. Meet dus altijd eerst vanaf de grond 1,73 meter naar boven om daar je gaatje te boren.

Heb je een oche, dan zorg je ervoor dat de achterzijde 2,37 meter van het bord verwijderd is. Op die manier staat je voet exact 2,37 meter van het bord af.

In onze webshop vind je een ruim aanbod dartmatten die de werpafstand nauwkeurig aangeven. Deze kan je indien gewenst combineren met een oche om tegen aan te leunen.

Een speler mag zich vrij bewegen achter de werplijn of de oche. Het is dus met andere woorden volgens de regels toegestaan om verder dan 2,37 meter van het bord te werpen. Wil je het bord vanuit een bepaalde hoek raken? Dan mag je je bewegen langs de horizontale as van de werplijn, zodat je schuin naar het bord kan werpen. De kortste weg naar het bord heb je uiteraard als je er recht tegenover staat.

Hoe hang je een dartbord op?

Gelukkig zijn heel wat dartborden standaard voorzien van een handig ophangsysteem. Hiermee bevestig je het dartbord niet rechtstreeks aan de muur, maar via een “gootje” waar je het dartbord in vast schuift.

Verplaats jij vaak je bord, dan zijn er nog andere systemen te vinden op onze webshop. Met de ‘Winmau Deluxe Dartboard Clamp‘ klem je je dartbord vast tussen drie klemmetjes, waardoor je dartbord voor de muur “zweeft”. De bovenste klem heeft een veersysteem waarmee je het bord eenvoudig los- en vastklikt.

Een dartbord recht ophangen

Wat wij vaak merken, is dat een dartbord niet altijd even recht hangt. Het is uiterst belangrijk dat de dubbel 20 loodrecht bovenop de bullseye staat. Om dit niet puur op het gevoel te doen, zijn er een aantal handige hulpmiddelen die je kan gebruiken. Zo vind je op onze webshop een dartbord waterpas die je bovenop de triple 20 zet, zodat je alles perfect kan uitlijnen.

Ervoor zorgen dat je dartbord stil hangt

Als je gebruik maakt van het “gootje” dat standaard bij een dartbord wordt meegeleverd, dan durft je dartbord wel eens te veel speling te hebben. Dit uit zich dan in het dartbord dat begint te draaien als je je darts uit het bord trekt. Dat is uiteraard het laatste dat je wil.

De eerder vernoemde ‘Winmau Deluxe Dartboard Clamp‘ maakt hier komaf mee, maar ook de ‘Bull’s Click Fix Bracket’ biedt een oplossing. Voor dit systeem moet je geen klemmen in je muur vijzen, in plaats daarvan heeft de ‘Bulls Click Fix Bracket’ een handig tandwiel systeem waardoor je bord niet draait, tenzij je er echt een bewuste draai aan geeft. Met het ingebouwde waterpasje hangt je bevestigingsplaatje alvast perfect horizontaal.

Opzoek naar andere ophangsystemen?

Op onze webshop vind je een uitgebreid aanbod bevestigingsmateriaal om je dartbord tot in de perfectie op te hangen.

Gratis verzending boven €50 naar België

Anders €5,95 verzendkost

14 dagen retourrecht

Retourneer je bestelling binnen 2 weken

Grote voorraad

Magazijn van 250 m²

100% veilig betalen

Bancontact /PayPal / MasterCard / Visa / iDEAL