Voor 12:00 besteld = Vandaag verzonden

Gratis verzending boven €50,00 naar België

Grote voorraad

Wat zijn de beste darts voor beginners?

Welke darts voor beginner?

De beste darts? Dat is een vraag waar iedere speler een ander antwoord op heeft. De ene speelt graag met zware darts, de andere dan weer met lichtere, de ene werpt met een boogje, de andere werpt hard en strak naar het bord. Afhankelijk van je speelstijl zal je dus een bepaalde dart beter vinden dan de andere.

Algemene regels voor beginnende darters

Als beginnende darter kan je best beginnen met zwaardere dartpijltjes (minimum 22 gram). Dit is aan te raden omdat deze stabieler naar het bord vliegen. Het gewicht van je dart hangt af van twee zaken, de dikte van de barrel en het materiaal. (De barrel is het metalen stuk van de darts dat je vastneemt bij het werpen)

Brass darts of met tungsten?

Tungsten is de Engelstalige benaming voor wolfraam en wordt gebruikt omdat het de massadichtheid en de duurzaamheid van goud evenaart. Brass is daarentegen een metaal dat fel gelijkt op koper en brons, en heeft een lagere massadichtheid.

Doordat tungsten een hogere massadichtheid heeft dan brass kunnen dartpijlen met tungsten smaller gemaakt worden. Dit is vooral handig voor de getrainde spelers, omdat je hierdoor je pijlen beter kan groeperen in het bord. Heb je nog niet het niveau om systematisch de triples te raken, dan is het ook niet nodig om pijlen aan te schaffen met een hoog tungstenpercentage.

Om deze reden zijn brass pijlen voor veel beginnende darters voldoende. Dit hoogwaardig materiaal zal ervoor zorgen dat je pijlen iets dikker zijn, maar daardoor heb je wel meer grip en controle over het traject dat je pijl aflegt.

Wil je toch een niveau hoger schakelen en spelen met iets dunnere pijlen, dan kies je best voor pijlen die bestaan uit maximaal 80% tungsten. Het heeft weinig zin om grotere investeringen te maken, als je niveau nog niet hoog genoeg is.

De vorm van de barrel

De barrel van een dart kan verschillende vormen aannemen. Wat belangrijk is voor de beginnende darter is dat deze barrel over de hele lengte voorzien is van grip. Om het jezelf gemakkelijk te maken, kies je ook best voor een straight (rechte) barrel. Op die manier heb je een pijl die aansluit bij de meeste werpstijlen.

Welke werpstijl heb ik?

In principe bestaat een juiste werpstijl niet. Ook dit is afhankelijk per persoon, maar het is wel belangrijk om te weten welke werpstijl je nu juist hebt. Als je zelf nog geen dartbord hebt, ga dan eens langs bij je vrienden of op café om een pijltje te werpen. (Doe dat dan wel voor je aan het bier begint 😉 )

Afhankelijk van waar je je pijltje vastneemt ben je een front gripper of een rear gripper. Ben je een rear gripper, dan neem je je pijltje meer aan de achterkant vast, en is de kans ook groter dat je pijlen met een boogje het bord in gaan. Ben je een front gripper dan zullen de pijlen eerder recht richting het bord gaan.

Beginner darts voor front gripper

Raymond van Barneveld, Dave Chisnall en Gary Anderson zijn enkele voorbeelden van professionele dartspelers die hun pijltjes vooraan vastnemen. De beste beginner darts voor front grip spelers zijn:

Beginner darts voor rear grippers

Neem je je dartpijltjes meer aan de achterkant vast, dan kies je best pijlen waarbij de barrel achteraan voorzien is van grip. Om je darts nog meer op maat te maken, zou je eventueel de shaft kunnen wijzigen. Via deze pagina kom je alles te weten over welke shaft het beste bij jouw speelstijl past.

De beste beginner darts voor rear grip spelers zijn:

Beginner darts voor iedereen

De best verkochte dart in onze shop zijn de Winmau Blackout Steeltip Dartpijlen, en dit heeft een goede reden. Deze pijlen zijn over de hele lengte van de barrel voorzien van grip, waardoor deze perfect in de hand liggen voor zowel front als rear grippers. Deze dartpijlen zijn verkrijgbaar van 21 gr. t.e.m. 28 gr met een tungstenpercentage van 90%.  Dit maakt van de Winmau Blackout pijlen de ideale darts om van beginnende darter te evolueren tot een getrainde darter. Prijs/kwaliteit is dit één van de beste darts van het moment.

Bestel je favoriete dartpijlen op onze uitgebreide dartshop

Op onze shop vind je een ruim aanbod van beginner darts die geschikt zijn voor alle soorten spelers.

Gratis verzending boven €50 naar België

Anders €5,95 verzendkost

14 dagen retourrecht

Retourneer je bestelling binnen 2 weken

Grote voorraad

Magazijn van 250 m²

100% veilig betalen

Bancontact /PayPal / MasterCard / Visa / iDEAL