Voor 12:00 besteld = Vandaag verzonden

Gratis verzending boven €50,00 naar België

Grote voorraad

Welke dart flight moet je kiezen?

Over de keuze van de juiste dartpijl wordt vaak (terecht) lang nagedacht, maar over de keuze van de flight niet altijd. De keuze van je flight is echter minder afhankelijk van de dart, maar van je werpstijl. Op deze pagina proberen we je zo goed mogelijk uit te leggen, welke flight het best bij jou past. Over het algemeen zijn er 2 zaken waar je rekening mee moet houden: het materiaal en de vorm/grootte.

Welk dart flight materiaal kiezen?

Dart flights worden uit verschillende materialen gemaakt, maar nylon en plastic zijn het meest voorkomend.

Plastic dart flights

Plastic of kunstof flights zijn vandaag de dag de standaard. Deze zijn minder buigzaam en daardoor duurzamer dan nylon flights. Het voordeel van deze flight is dat je beter tegen je pijlen kan aangooien, waardoor die 180 eenvoudiger te behalen valt!

Nylon dart flights

Nylon flights zijn ook populair, en dit heeft een goede reden. Deze zijn licht, waardoor de balans van je pijl niet wordt verstoord en dit materiaal is eveneens duurzaam.

Uiteraard transporteer je je darts best in een dartcase, als je deze vaak meesleurt. Door de pijlen onbeschermd in een tas, of in je zakken te steken, kan er ongewenste schade ontstaan aan je flights.

Nylon flights zijn te vinden op onze shop.

Welke grootte en vorm dart flight kiezen?

Er zijn verschillende flight systemen, maar het meest voorkomende zijn de L-Style flights. In het L-Style assortiment heb je verschillende vormen die elk een ander effect hebben op de baan van je pijl. Een vuistregel die je in je achterhoofd moet houden, is:

Grotere/bredere flights zijn beter voor zachte gebogen worpen en zwaardere darts. Kleinere/smallere flights zijn beter voor lichtere darts die snel en ’zonder‘ boog naar het bord gaan.

L-Style flights vormen

Standaard dart flights (L1)

De standaard dart flights zijn goed voor zowel beginnende als getrainde darters. Deze flights zorgen voor een perfecte balans tussen lift en stabiliteit, waardoor deze voor elke soort speler en pijl geschikt zijn. De standaard flights werken dus het best voor steeltip (ijzeren punt) dartpijlen.

Traanvormige of peervormige dart flights (L2)

Wat meteen opvalt aan deze flights is de afronding. Doordat er geen hoeken zijn, hebben deze flights minder weerstand en klieven ze sneller door de lucht. Deze traanvormige of peervormige flights worden dan ook vaak gebruikt door darters die hun darts snel naar het bord werpen.

Vliegervormige dart flights (L4)

Net zoals de traanvormige flights zijn vliegervormige flights ideaal voor spelers die hun pijlen snel en hard gooien. Omdat er bij deze vorm wel nog hoeken zijn, is er hier iets meer sprake van lift. Deze flights zijn dus beter als je meer in een gebogen baan wil werpen, maar toch nog met de nodige snelheid.

Slim dart flights

Ben je een speler die met lichte pijlen werpt? Dan zijn de slim flights iets voor jou. Door de aerodynamische vorm verlaagt de weerstand in de lucht, waardoor het uiteinde van de darts tijdens de vlucht zakt. Slim flights zijn daarom niet alleen ideaal voor lichte darts, maar ook voor personen die hard naar het bord willen gooien.  Een ander voordeel van slim dart flights is dat ze lang en smal zijn, waardoor je je pijlen korter op elkaar kan werpen.

Vortex dart flights

Op onze shop vind je eveneens de Vortex flights van dartsfabrikant Harrows. Deze zijn vormgegeven zoals de traditionele pluim die je achter een pijl van een pijl-en-boog ziet. Deze flights creëren een groot draagvlak, waardoor deze ideaal zijn voor trage en gecontroleerde worpen.

Bestel de dart flights die bij jou passen eenvoudig via onze dartshop.

Gratis verzending boven €50 naar België

Anders €5,95 verzendkost

14 dagen retourrecht

Retourneer je bestelling binnen 2 weken

Grote voorraad

Magazijn van 250 m²

100% veilig betalen

Bancontact /PayPal / MasterCard / Visa / iDEAL